BiH

Kavalekova i Satler podržali VSTS

Kavalekova i Satler podržali VSTS
Foto: Srna | Kavalekova i Satler podržali VSTS

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler izrazili su danas punu podršku Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH kao jedinstvenom regulatornom tijelu koje garantuje nezavisnost pravosuđa na cijeloj teritoriji BiH.

Satler je ocijenio da su primjetne pozitivne promjene u radu VSTS-a dolaskom novog rukovodstva, kao i da je saradnja EU i ove pravosudne institucije na visokom nivou.

Kavelekova je zahvalila VSTS-u za sve što je preduzeo na očuvanju vladavine prava i reformi pravosuđa, ističući da su sve dosadašnje aktivnosti Misije OEBS-a u BiH bile u vezi s tim ciljem.

Članovi Predsjedništva VSTS-a naglasili su neophodnost osiguranja jedinstva institucije u njenom punom kapacitetu, izrazivši očekivanje da će od EU, prije svih, kao i Misije OEBS-a u BiH, imati snažnu podršku u slučaju krizne situacije, saopšteno je iz VSTS-a.

Svi učesnici sastanka u prostorijama VSTS-a usaglasili su se da je potrebno održavati redovne sastanke kako bi se otvoreno razgovaralo o svim pitanjima koja opterećuju pravosudni sistem u BiH, navedeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija, potpredsjednici Biljana Simeunović i Sanela Gorušanović Butigan i stalni član Sanin Bogunić, te u ime Sekretarijata VSTS-a direktor Admir Suljagić i zamjenik direktora Hajro Pošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije