BiH

Pratite nas na Google news

Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića
Foto: Fena/Arhiva | Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića
N.N.

SARAJEVO - Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od virusa korona ministar Salko Bukvarević.

Po Zakonu, Bukvarevića bi trebala mijenjati sekretarica Tatjana Pejaković, ali je ona, kako piše "Dnevni avaz" duže vrijeme na bolovanju. Prema informacijama ovog lista, Bukvarević je za potpisivanje svih akata ovlastio svog pomoćnika za finansije i informacioni sistem Mirzu Terzu.

Upravo je Terzo ključna osoba koja je i mijenjala Bukvarevića za vrijeme godišnjih odmora, ali i dok je bio na liječenju na Podhrastovima.

Terzo je potpisivao sve redovne akte. No, s obzirom na novonastalu situaciju, sada se mora očitovati Vlada i donijeti odluku ko će u ime ovog Ministarstva potpisivati akte i donositi ključne odluke.

Pogotovo što se bliži isplata invalidnina, koje su dogovorene za 10. avgust.

Moguće je da premijer Fadil Novalić potpiše odluku o invalidninama, ali je pitanje ko će rukovoditi ministarstvom koje je jedno od najizloženijih u Vladi FBiH s obzirom na tematiku kojom se bavi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije