BiH

Koalicija DNS, SDS i PDP objavila ime kandidata za gradonačelnika Prijedora

Koalicija DNS, SDS i PDP objavila ime kandidata za gradonačelnika Prijedora
Foto: Srna | Koalicija DNS, SDS i PDP objavila ime kandidata za gradonačelnika

PRIJEDOR - Goran Predojević kandidat je koalicije "Za naš Prijedor - DNS-SDS-PDP" za prijevremene izbore za gradonačelnika.

Predojević je na konferenciji za novinare u Prijedoru da mu je čast biti kandidat, kako je naveo, ujedinjene narodne opozicije.

"Pozivam sugrađane da ne dozvole da stranačka disciplina pobijedi volju naroda. Kao ljekar imao sam više od 20.000 pacijenata. Kakav sam prema njima bio kao doktor biću prema sugrađanima kao gradonačelnik", poručio je Predojević.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je Predojević ugledan ljekar, poštovan građanin Prijedora i čovjeku bez mrlje u karijeri.

"Pobjeda Gorana Predojevića biće pobjeda stručnosti, pristojnosti i prekid svađa i podjela u Prijedoru", rekao je Nešić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da se danas šalje poruka da je održano obećanje da opozicija ide sa samo jednim kandidatom, da je Predojević kandidat ne samo ovih stranaka, nego i građana.

"Oni će najviše da profitiraju s ovom kandidaturom i uvjeren sam da će to prepoznati", naveo je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da iza kandidature Predojevića formalno stoje tri stranke, a suštinski narod i građani i svi ljudi koji žele da Prijedor bude razvijen grad.

"Vidite da ovdje nema velikih partijskih obilježja, nego iskrena želja da Predojević vodi političku borbu koja će dovesti do velike pobjede 12. decembra", kaže Borenović i dodaje da Predojević ima jednoglasnu podršku njega kao predsjednika stranke, Predsjedništva PDP-a i Gradskog odbora PDP-a, bez obzira na medijske napise po neimenovanim izvorima.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je za 12. decembar prijevremene izbore za gradonačelnika Prijedora, nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Rok za prijavu kandidata za gradonačelnika je 8. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije