BiH

Kojić: Definitivno pređena "crvena linija"

Kojić: Definitivno pređena "crvena linija"
Foto: N.N. | Kojić: Definitivno pređena "crvena linija"
Srna

BANJALUKA - Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić izjavio je danas Srni da određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću pokazuje da je pravosuđe na nivou BiH na ovom, kao i na bezbroj drugih slučajeva, definitivno prešlo crvenu liniju.

"Nije dovoljno samo ono što piše u zakonima jer to za njih očigledno ne znači ništa, niti vrijedi, već primjenjuju klasični oblik sile, što je nedopustivo", istakao je Kojić.

On je naglasio da Savčić nije nijednog trenutka prekršio nijednu mjeru koja je bila određena, a njegovi javni istupi su se odnosili na razne teme, među kojima i one koje se odnose na stradanje Srba u Podrinju i Krajini, kao i druga pitanja koja nemaju veze za ono za šta ga optužnica tereti.

"Ovim načinom idu korak dalje i pokušavaju da svima onima koji su optuženi zabranjuju da pričaju o stradanju Srba u Podrinju, o svim događajima u ratu gdje su stradali Srbi. Ovo je prevršilo svaku mjeru i takvo ponašanje ne dozvoljava da se pravnim sredstvima odbrana suprostavi", naveo je Kojić.

Sud BiH odredio je pritvor generalu Milomiru Savčića zbog kršenja mjera zabrane, izjavio je Srni Savčićev advokat Miodrag Stojanović, koji je najavio žalbu na ovu odluku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije