BiH

Komšić: Autoput simbol budućih boljih odnosa Srbije i BiH

Komšić: Autoput simbol budućih boljih odnosa Srbije i BiH
Foto: Tanjug | Komšić: Autoput simbol budućih boljih odnosa Srbije i BiH

SREMSKA RAČA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je danas na obilježavanju početka izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo da je ta saobraćajnica simbol budućih odnosa Srbije i BiH i prijateljskih veza između naroda i zemalja.

"Ovo je autoput i komunikacija, ali je pored toga i simbol naših budućih boljih odnosa, ovo je simbol prijateljskih veza između naših ljudi i zemalja", rekao je Komšić i dodao da se nada da će sljedeće godine ista takva ceremonija biti održana i sa druge strane rijeke.

Komšić je rekao da je do prije dvije godine izgledalo nemoguće da će odnosi Srbije i BiH biti na takvom niovu i da će se, nakon decenija i decenija, konačno krenuti u izgradnju velikog infrastrukturnog projekta.

On je ocijenio da autoput neće biti koristan samo građanima dvije zemlje, već i da će značiti za odnose dvije zemlje i imati i konkretan i simbolički značaj.

Komšić je rekao i da je do prije par godina bilo nemoguće zamisliti da se na postavljanju kamena temeljca okupi veliki broj ljudi, koji je danas bio prisustan.

"Znate sve o nama koji stojimo i sjedimo ovde na bini, ali svojim prisustvom želimo da pokažemo koliko malo treba povjerenja, pružena ruka, osmeha da stvari u našim zemljama i u ovom regionu krenu brzo na bolje", rekao je Komšić.

Kod mosta preko Save u Sremskoj Rači danas je svečano obilježen početak izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučicća, predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana i članova Predsjedništva BiH Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije