BiH

Komšić: Javile se i ideje za projekte koji se tiču željezničke infrastrukture

Komšić: Javile se i ideje za projekte koji se tiču željezničke infrastrukture
Foto: Tanjug | Komšić: Javile se i ideje za projekte koji se tiču željezničke infrastrukture

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da se na trilateralnom sastanku Srbije, Turske i BiH u Beogradu razgovaralo o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, njegovim krakovima, mogućnostima finansiranja i načinima izvođenja, ali da su javile i ideje za nove projekte koji se tiču željezničke infrastrukture.

Komšić je na konferenciji za novinare istakao da su to skupi projekti jer je riječ o zahtjevnim terenima, posebno u BiH, ali da su višestruko korisni s obzirom na to da povezuju dvije zemlje i građane Srbije i BiH.

 "Mi u BiH imamo veliki interes da se oni realizuju, jer ostvaruju povezanost na nekim komunikacijskim pravcima koji su do sada nedovoljno izgrađeni", rekao je on.

Komšić je izrazio nadu da će ovi susreti biti nastavljeni i da će otvoriti mnogo veći spektar tema koje postoje između zemalja.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao domaćinu i predsjedniku Turskle Redžepu Tajipu Erdoanu na prilici da danas u ovom formatu razgovaraju o projektima u kojima učestvuju tri zemlje.

Komšić je rekao da će bilateralna pitanja otvarati u međusobnim bilateralnim susretima.

Trilateralnom sastanku Srbije, Turske i BiH prisustvovali su i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije