BiH

Komšić: Milanović mi nikad nije bio jaran, bio je predmet sprdnje

Komšić: Milanović mi nikad nije bio jaran, bio je predmet sprdnje
Foto: Fena/Arhiva | Komšić: Milanović mi nikad nije bio jaran, bio je predmet sprdnje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je danas nedavne izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom "jaranstvu", ali da to više nisu.

Komšić je, na upit reportera portala Klix.ba da prokomentariše Milanovićeve izjave rekao da one jednostavno nisu istinite.

"Milanović i ja nismo nikad bili jarani, od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam ne malu, nego veliku rezervu prema njemu. Tada u SDP-u BiH, kada sam to rekao, su me malo ružno gledali i bio sam kritikovan što tako nastupam. Nikad o njemu nisam imao lijepo mišljenje i za to postoje brojni svjedoci i dan danas", kazao je Komšić.

Dodao je da su Milanovićeve izjave o BiH očigledno neka vrsta osvete prema ljudima u BiH.

"Nakon što se vremenom pokazivalo ko je Milanović bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH, ali čovjek očigledno sad nastavlja neku vrstu osvetničkog pohoda prema ljudima u BiH kojima možda zamjera to što u njemu nisu prepoznali ljevičara i socijaldemokratu, što je on i dokazao da nije", dodao je član Predsjedništva BiH.

Naglasio je da u Milanovićeve navodne odnose i veze sa Rusijom on neću ulaziti i da se time pozabavi hrvatska javnost i politika.

"Očigledno pokušava situaciju u BiH i mene lično, nazivajući me tako, iskoristiti kao neki 'kamen međaš' u hrvatskoj politici za obračun s Plenkovićem. To što on i Plenković rade između sebe, to nas ne treba interesovati. Interesuje nas ono što on kao predsjednik susjedne države govori i radi kada je riječ o BiH. To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusjedskim odnosima", zaključio je Komšić.

Podsjećamo, Milanović je prije tri dana izjavio da je "bio Komšićev jaran".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije