BiH

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra
Foto: N.N. | Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o održavanju izbora.

"Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano, niko ništa niti gubi niti dobija", rekao je Komšić.

On se osvrnuo na izjave lidera SNSD-a i HDZ-a BiH Milorada Dodika i Dragan Čovića u vezi sa osporavanjem legitimiteta Centralne izborne komisije.

"Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića, nema ni Bosne i Hercegovine, je samo njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti logika fukncioniranja institucija", naveo je Komšić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dotakao se i napada na OEBS, iz kojeg su kazali da su razočarani nedavnim izjavama Dodika i Čovića i zanemarivanjem demokratskih standarda u vezi sa održavanjem izbora.

"Uopće gledano oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OEBS-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i sa OEBS-om, koji će unatoč tome ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine", zaključio je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije