BiH

Komšić: Raspuštanje Doma naroda ne bi ništa značilo

Komšić: Raspuštanje Doma naroda ne bi ništa značilo
Foto: Ilustracija | Komšić: Raspuštanje Doma naroda ne bi ništa značilo

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je za "Nezavisne" da se boji da u ovakvim okolnostima raspuštanje Doma naroda BiH ne bi ništa značilo.

"Izabran bi bio isti saziv Doma naroda. Većine u entitetima, iz kojih se biraju delegati u Državni dom, se nisu promijenile da bi se moglo računati na drugačiji raspored u tom Domu", rekao je Košić povodom mogućeg scenario da se rasputi ova instuticija.

Poslanik SBB-a u Predstavničkom domu BiH Damir Arnaut rekao je da čuo "da postoji mogućnost raspuštanja Doma naroda od Predsjedništva BiH, jer za tu odluku ne treba konsenzus".

"Formalno je sve moguće, ali postavlja se pitanje zbog čega neke stvari nisu urađene kada je to trebalo uraditi", rekao je on za "N1".

Nenad Stevandić, predsjednik Kluba poslanika Srpski klub u Predstavničkom domu BiH, kaže za "Nezavisne" da ovakvi prijedlozi nisu slučajni, te da se iznose kako bi se opipao teren za uvodenje šerijatske države.

"Nevjerovatno je da ljudi koji zagovaraju takva rješenja pričaju o Evropi, a suštinski guraju priču koja uvodi šerijatsku državu. Pričaju o tome kako poštuju demokratske evropske vrijednosti, a ovdje osmišljavaju kako uvesti punu kontrolu nad svim procesima u zemlji", rekao je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije