BiH

Pratite nas na Google news

Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada u Avganistanu?

Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada u Avganistanu?
Foto: Predsjedništvo BiH | Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada u Avganistanu?
N.N.

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopštilo da se u srijedu u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Avganistanu.

Upravo na tom lokalitetu, kako piše portal "Klix.ba", nalazili su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović koji su posjetili pripadnike Oružanih snaga BiH.

"Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Avganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako su naveli, vojnici nastavljaju izvršenje zadataka, a bh. delegacija nastavlja aktivnosti planirane programom posjete.

Komšić i Šefik Džaferović nalazili su se 200 metara od mjesta napada na najveću američku vojnu bazu u Avganistanu ''Bagram'' u Kabulu, saznaje "ATV".

Inače, oni su se u utorak sreli s predsjednikom Avganistana Ašrafom Ganijem. Komšić i Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti.

Predsjednik Avganistana zahvalio je za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji "Odlučna podrška" i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Avganistana.

Predsjednik Avganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa aktuelnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje preduzima avganistanska vlada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije