BiH

Komšić sa Andersonom: Program reformi značajan iskorak za BiH

Komšić sa Andersonom: Program reformi značajan iskorak za BiH
Foto: N.N. | Komšić sa Andersonom: Program reformi značajan iskorak za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i zamjenik podsekretara odbrane za politiku u Ministarstvu odbrane SAD Džejms Anderson zaključili su da je usvojeni Program reformi značajan iskorak BiH u jačanju i poboljšanju saradnje sa NATO-om.

Tokom sastanka u Pentagonu, na kojem je razgovarano o najnovijim političkim dešavanjima i o pitanjima značajnim za bezbjednost u BiH i regionu, Anderson je istakao da BiH može računati na podršku SAD u sprovođenju reformi nakon predaje Programa reformi, koji bi u decembru trebalo da bude upućen u sjedište NATO-a u Briselu.

Anderson je zahvalio za angažman Oružanih snaga BiH i doprinos koji su dale u međunarodnim misijama u Avganistanu i Iraku u posljednjih 15 godina, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komšić je istakao da je za BiH od velikog značaja angažman i saradnja Nacionalne garde Merilenda sa Oružanim snagama BiH.

Sagovornici su se saglasili da je pred novim ministrom odbrane veliki broj zadataka i izazova u realizaciji programa reforme odbrane u narednom periodu, kao i u radu na poboljšanju sistema odbrane u svim njegovim segmentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije