BiH

Komšić sa ambasadorom Francuske: BiH učestvuje u borbi protiv terorizma

Komšić sa ambasadorom Francuske: BiH učestvuje u borbi protiv terorizma
Foto: N.N. | Komšić sa ambasadorom Francuske: BiH učestvuje u borbi protiv terorizma

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je danas tokom susreta sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom istakao da BiH uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Komšić upoznao Rusona o podacima kojima raspolažu BiH i partnerske zemlje o broju lica koja su se nalazila, ili se još nalaze na stranim ratištima, te o broju poginulih, procesuiranih, kao i o broju žena i djece ovih lica.

Komšić je upoznao francuskog ambasadora i o tome da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po zakonodavstvu BiH, te o broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta.

On je istakao da u BiH nema terorističkih napada, te ponovio poziv predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu da posjeti BiH, koji mu je nedavno uputio i član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović, da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u toj oblasti.

Komšić je ponovio da je BiH svjesna opasnosti globalnog terorizma i potpuno posvećena borbi protiv tog zla, te da u tom smislu Francuska, kao i ostale zemlje koje su pogođene terorizmom, mogu računati na podršku BiH, dodaje se u saopštenju.

On je pozvao francuskog ambasadora u BiH na sastanak nakon izjave predsjednika Francuske Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava se sa problemom povratka džihadista

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije