BiH

Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća Vučiću

Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća Vučiću
Foto: N.N. | Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća Vučiću

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i član Predsjedništva Željko Komšić uputili su telegrame saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara u rudniku "Soko" kod Sokobanje.

"Poštovani predsjedniče Vučiću, sa dubokom tugom sam primio vijest o tragičnoj nesreći u rudniku kod Sokobanje u kojoj je život izgubilo osam rudara, a više ih je povrijeđeno. U ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime, Vama i porodicama stradalih iskazujem izraze iskrenog saučešća", navodi se u DŽaferovićevom telegramu saučešća.

DŽaferović je zamolio Vučića da povrijeđenima prenese želje za što brži oporavak, kao i izraze podrške spasilačkim službama i ljekarima koji su prvi priskočili u pomoć nakon nesreće, saopšteno je iz Predsjedništva.

Komšić je naveo u telegramu da je rudarski posao težak i zahtjevan i da, nažalost, sa sobom nekada nosi neizvjesne i tragične posljedice.

"Porodicima preminulih upućujem najiskrenije saučešće, a povrijeđenim rudarima želim uspješan i brz oporavak", navodi se u Komšićevom telegramu saučešća upućenom Vučiću.

Osam rudara jutros je poginulo, a 18 je povrijeđeno u nesreći u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije