BiH

Komšić zabranio snimanje sjednice zbog harmonikaša

Komšić zabranio snimanje sjednice zbog harmonikaša
Foto: Fena/Arhiva | Komšić zabranio snimanje sjednice zbog haromikaša

SARAJEVO - Fotoreporterima i kamermanima danas nije bilo dozvoljeno da uobičajeno snimaju početak sjednice Predsjedništva BiH, a predsjedavajući Željko Komšić, kaže da je on naredio zabranu u strahu da se, kako je rekao, situacija "sa harmonikašem" kojeg je u svoj kabinet doveo Milorad Dodik "ne pretvori u medijski cirkus".

"Lako je glumiti mangupa, ali posljedice tog mangupluka mogu biti loše", naveo je Komšić.

Rekao je da su od Službe unutrašnjeg obezbjeđenja tražili izjašnjenje o tome ko je unio harmoniku u Predsjedništvo, te da je odgovor bio da je to učinio čovjek koji se predstavio kao "Dodikov savjetnik".

"Tražili smo izvještaj sekretara da nam kaže kako je do toga došlo. Znate šta bih ja sve uradio u određenom raspoloženju? Ali uvijek moram da imam u glavi gdje sam, ko sam, šta radim i kakve posljedice to može imati", rekao je Komšić.

Dodao je da misli da je Dodik, kako je naveo, ovim potezom "samo sebe na neki način ponizio".

"To je stvar njegovog izbora, naša je obaveza da ne dozvolim ponižavanje institucija", rekao je Komšić.

Komšić je, kako prenosi sarajevska N1 tv., komentarisao i "ispijanje alkohola tokom radnog vremena, rekavši da radno-pravni statusi i disciplinske mjere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov kabinet.

"Kod mene, a znam i kod (Šefika) Džaferovića alkohol na radnom mjestu nije dozvoljen. Harmonikaš je po meni nepotrebna i besmislena provokacija. Ako nastavi s tom praksom, postoji način kako da to riješimo", rekao je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije