BiH

Konaković: SDA može da blokira šta god poželi

Konaković: SDA može da blokira šta god poželi
Foto: Fena | Konaković: SDA može da blokira šta god poželi

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao je da je Savjet ministara u zastoju kada je riječ o evropskim zakonima i istakao da je protiv blokada u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bilo kojih drugih.

Konaković je naveo da SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka i može blokirati kad god poželi i šta hoće.

"Pozivam Dom naroda da se vratimo u procedure i ne plašim se zakona koji je SDS uputio kada je riječ o sudijama Ustavnog suda, jer on u Predstavničkom domu nikada neće dobiti našu podršku i saglasnost", rekao je Konaković novinarima i istakao da BiH ne trebaju nikakve blokade.

Konaković je naveo da se komesaru EU za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju nije obraćao kao zvaničniku Vlade Mađarske, niti kao mađarskom zvaničniku, nego kao komesaru i zvančniku EU i da mu je, kako kaže, drago da su riješili dileme.

"Nekorektan je način na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao ubijediti ostatak svijeta da je rezolucija usmjerena protiv srpskog naroda i da kolektivizuje cijelu odgovornost i moja reakcija je bila i ljudska i diplomatska", tvrdi Konaković i dodaje da su uspjeli donekle riješiti nesporazume zajedničkim saopštenjem, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije