BiH

Pratite nas na Google news

Košarac: Hitna sjednica Predstavničkog doma BiH u srijedu

Košarac: Hitna sjednica Predstavničkog doma BiH u srijedu
Foto: Arhiva | Košarac: Hitna sjednica Predstavničkog doma BiH u srijedu
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - SDS i PDP podnijeli su danas zahtjev za hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja bi, kako stvari stoje, trebalo da se održi u srijedu u 12 časova, kazao je danas za "Nezavisne" Staša Košarac, predsjedavajući Kluba SNSD-a u ovom domu.

Na sjednici bi se trebalo raspravljati o izmjeni Poslovnika.

Dodao je da za zahtjev SDS-a i PDP-a niej bilo potrebe, obzirom da su svi politički subjekti dostavili imena članova parlamentarnih komisija.

"Bilo bi logično sada da predsjedavajući sazove sjednicu kako bi se imenovale komisije, a ne kako bi se mijenjao Poslovnik. Ovo je samo potvrda da postoje sinhronizovane aktivnosti s ciljem da se derogiraju interersi institucija RS u procesu donošenja odluka, a izviđači radova u ovom slučaju su SDS i PDP pod vrlo jasnom dirigentkom palicom struktura koje imaju sjedište u Federaciji BiH", kazao je Košarac.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije