BiH

Košarac: Nadam se da neće biti politički neugodnih pitanja za Tegeltiju

Košarac: Nadam se da neće biti politički neugodnih pitanja za Tegeltiju
Foto: Nedžad Uglješa | Košarac: Nadam se da neće biti politički neugodnih pitanja za Tegeltiju

SARAJEVO - Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac očekuje će u demokratskoj atmosferi proteći sutrašnja sjednica Komisije na kojoj je predviđeno razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara.

"Vjerujem da će biti određenih pitanja za Tegeltiju, ali isto tako i da su kompentencije predsjedavajućeg na potrebnom nivou. Nadam se da neće biti politički neugodnih pitanja", rekao je Srni Košarac.

On je napomenuo da je sutrašnja sjednica u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Značajno je da se sve odvija kako je predviđeno poslovnikom i ne očekujem nikakva iznenađenja. Važno je da se drži ta vrsta dinamike u skladu sa Poslovnikom", rekao je Košarac, koji je i predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

On je podsjetio da je dokument iz Predsjedništva došao u predviđenom roku i da je, u skladu sa Poslovnikom, zakazana sjednica.

Košarac kaže da je po završetku postupka obaveza Komisije da obavijesti Predstavnički dom kako bi se ušlo u proces potvrde predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici održanoj 19. novembra imenovalo je Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije