BiH

Košarac: Šarović i SDS nisu ništa uradili protiv izgradnje odlagališta

Košarac: Šarović i SDS nisu ništa uradili protiv izgradnje odlagališta
Foto: Nedžad Uglješa/Nezavisne/Arhiva | Košarac: Šarović i SDS nisu ništa uradili protiv izgradnje odlagališta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac poručio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović i drugi članovi ove političke stranke godinama nisu uradili ništa kada je u pitanju borba protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori.

Umjesto ovim pitanjem, dodao je Košarac, pojedini članovi SDS-a "bavili su se biznisima u Turskoj i neimarstvom po Sarajevu, sa sve generalima takozvane Armije BiH".

"Nije ni čudo što im Izetbegović mlađi i SDA zahvaljuju na /ne/djelovanju u Narodnoj skupštini Srpske i zovu ih prijateljima", napisao je Košarac na svom "Tviter" nalogu.

Reagujući na izjavu predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Novi Grad Mladena Šumara u vezi sa Trgovskom gorom, Košarac je naveo da ne zna ko je Šumar, ali da mu je poznato da ni on, ni predsjednik SDS-a, godinama ništa nisu radili u slučaju Trgovske gore.

On je istakao da slučaj Trgovske gore ne treba da bude predmet politizacije.

"Dozovite se pameti, jer Trgovska gora ne smije biti tema sitnošićarske politike! Pozivam vas da se zajedno sa nama i ljudima iz lokalne zajednice uključite u zajedničku borbu i da budemo tim za zaštitu zdravlja i interesa naših građana", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije