BiH

Košarac: Srpski ministri ispoštovali zaključke Narodne skupštine

Košarac: Srpski ministri ispoštovali zaključke Narodne skupštine
Foto: Srna/Arhiva | Košarac: Srpski ministri ispoštovali zaključke Narodne skupštine

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da tačke dnevnog reda koje su bile na prošloj sjednici Savjeta ministara i koje su ušle u drugi krug glasanja danas nisu dobile potrebnu većinu ministara iz Republike Srpske i dobile su negativno mišljenje.

"Ono što treba apostrofirati i reći jeste da je, shodno krizi koju je proizveo bivši visoki predstavnik Valentin Incko i nakaradna odluka Ustavnog suda BiH, naše ponašanje bilo u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i drugih institucija Srpske i tako će biti i ubuduće", rekao je Košarac novinarima.

On smatra da je veoma značajno i važno otvoriti politički dijalog u BiH.

Košarac je ponovio da srpska strana traži da se na ustavan način nađe rješenje za trenutnu političku krizu u BiH.

"Sa druge strane, nećemo dozvoliti bilo kakve napade na ustavni kapacitet Republike Srpske", rekao je Košarac.

Cijenimo, ističe Košarac, da je veoma značajno da se okupimo oko izvornog Dejtonskog sporazuma i da su u tom kontekstu nastojanja da se takve zagarantovane ustavne vrijednosti, kakve je dao Aneks 4 Dejtonskog sporazuma, vrate Republici Srpskoj.

"To isključivo radimo na demokratski, legalan i ustavan način, a naše odlučivanje i kretanje na nivou Savjeta ministara biće isključivo sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije