BiH

Košarac preuzeo dužnost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac preuzeo dužnost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa
Foto: N.N. | Košarac preuzeo dužnost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

​SARAJEVO - Novoimenovani ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Mirka Šarovića.

Tom prilikom, ministar Košarac naglasio je da će u narednom periodu biti potrebno uložiti mnogo napora kako bi Ministarstvo, u saradnji i koordinaciji sa ministarstvima iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, ispunilo svoju ulogu i dalo puni doprinos razvoju društva i boljem životu svih građana u oblastima za koje je nadležno.

S tim u vezi, on je istakao potrebu da se radi na promociji privrednih i prirodnih resursa u BiH, privlačenju stranih investicija, smanjenju spoljnotrgovinskog deficita, posebno sa zemljama Evropske unije i regiona, kao i na zaštiti i podsticaju domaće proizvodnje, naročito u sektorima poljoprivrede i energetike.

Nakon preuzimanja dužnosti, ministar Košarac održao je niz sastanaka s ciljem upoznavanja o stanju u Ministarstvu, kao i o prioritetnim poslovima i zadacima u radu.

Košarac je razgovarao i sa novimenovanim zamjenikom ministra LJiljanom Lovrić i sekretarom Ministarstva Hamdom Tinjakom.

Održana je i sjednica Kolegijuma ministra, kojoj su prisustvovali svi pomoćici ministra. Ministar Košarac obišao je danas i sve sektore u Ministarstvu i razgovarao sa zaposlenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije