BiH

Pratite nas na Google news

Kovačević: Onaj ko ne poštuje Srpsku radi na rušenju BiH

Kovačević: Onaj ko ne poštuje Srpsku radi na rušenju BiH
Foto: Ilustracija | Kovačević: Onaj ko ne poštuje Srpsku radi na rušenju BiH
Srna

BANJALUKA - Onaj ko ne poštuje izbornu volju građana Republike Srpske, ne poštuje Srpsku, a onaj ko ne poštuje Republiku Srpsku, kao jedan od dva suverena elementa od kojih je sastavljena dejtonska BiH, ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i radi na rušenju BiH, rekao je danas Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da u SNSD-u na taj način shvataju signale koji trenutno dolaze iz Sarajeva.

On je poručio da sve što nije prema formuli dejtonske BiH, a ta formula je sadržana u samo jednoj riječi - kompromis, jeste izvan ustavnog okvira i direktan atak na Dejtonski mirovni sporazum i dejtonsku BiH.

"Nemamo ništa protiv toga da Sarajevo i SDA nastave da rade onako kako to trenutno čine, ali želimo da ih upozorimo da moraju biti svjesni da rade na rušenju BiH. Mi nemamo nikakav problem sa tim, ali oni moraju biti svjesni da su i SNSD i Republika Srpska spremni za tu vrstu scenarija i da imamo jasan plan za takav scenario", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara mora biti formiran tako da bude uvažena legitimna volja izbornih pobjednika u sva tri konstitutivna naroda i bez ikakavih političkih ucjena.

"Partneri koji na taj način formiraju Savjet ministara treba da sjednu za sto i vide o kojim pitanjima postoji kompromis i da radimo na ubrzanom rješavanju tih pitanja, a da sve o čemu nema kompromisa ostavimo za neko drugo vrijeme", rekao je Kovačević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije