BiH

Kvalitetna institucionalna saradnja Srpske i AP Vojvodine

Kvalitetna institucionalna saradnja Srpske i AP Vojvodine
Foto: Srna | Kvalitetna institucionalna saradnja Srpske i AP Vojvodine

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocijenili su danas u Banjaluci da je institucionalna saradnja Srpske i AP Vojvodine na veoma visokom nivou, te da postoji visok stepen jedinstva, koordinacije i zajedničkih inicijativa.

Sagovornici su kao dobar i praktičan primjer saradnje naveli osnivanje Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske", po ugledu na Srpsko privredno društvo "Privrednik" iz Novog Sada, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je zahvalila Pokrajinskoj vladi i Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada za današnju donaciju računara darovitoj djeci iz socijalno ugroženih porodica u Srpskoj zahvaljujući kojoj će im biti omogućeno sticanje znanja i vještina u školovanju.

Na sastanku je naglašeno da "Privrednik" ima i značajnu pedagoško-obrazovnu i kulturnu misiju i kod mladih ljudi razvija osjećaj nacionalnog ponosa i pripadnosti jednoj kulturi, istoriji i tradiciji.

"Privrednik Republike Srpske", uz podršku Vlade AP Vojvodine i Vlade Srpske, kao i velikog broja privrednika, osnovali su Privredna komora Srpske i Područna privredna komora Banjaluka, sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske i univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Pod geslom "Rad-štednja-čestitost", osnovni cilj ove fondacije je školovanje darovite djece slabijeg imovinskog stanja.

"Privrednik Republike Srpske" je za školsku 2019/2020. godinu raspisao javni konkurs za prijem prve generacije pitomaca i štićenika.

Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada Duško Ćutilo i predstavnici Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske" Goran Račić i Borko Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije