BiH

Labus: Dodik ima dva razloga da ne prihvati NATO

Labus: Dodik ima dva razloga da ne prihvati NATO
Foto: Ilustracija | Labus: Dodik ima dva razloga da ne prihvati NATO

BANJALUKA - NATO je veliki kamen spoticanja u formiranju vlasti na nivou BiH, pogotovo za srpskog člana Predsjedništva koji ima barem dva razloga da takvo nešto ne prihvati, prokometarisao je političku situaciju za "Nezavisne" predsjednik Udruženja novinara RS Milorad Labus.

"To je uvriježeno mišljenje naroda u Republici Srpskoj sa jedne strane, a sa druge strane dobri odnosi sa Rusijom i Srbijom. Srbijom koja želi da zadrži vojnu neutralnost i Rusijom koja, pitanje kako bi reagovala i kakav bi njen budući stav bio prema Miloradu Dodiku ukoliko bi ušao u tu priču. Tako da, ja mislim da je to jedan od glavnih razloga zbog čega će se koplja lomiti", rekao je Labus i dodao: 

"Sa druge strane, stranke koje su osvojile izbore su svjesne da već skoro godinu dana ne formiraju vlast, da nisu u mogućnosti da rade ono što su svojim planom i programom zacrtale, a opet jako dobro znamo da je to ogroman broj kadrova koji ne rade svoj posao i nije na funkcijama. Tako da i finansijski se može sigurno reći da te stranke koje su osvojile vlast, a nisu implementirale izborne rezultate, nisu zadovoljne".

Labus dodaje da sutrašnju sjednicu Predsjedništva BiH, na kojoj bi trebalo da bude imenovan predsjedavajući Savjeta ministara, posmatra sa skepsom.

"Sutra će se tačno vidjeti da li će se, na uštrb vjerovanja, na uštrb principa i na uštrb stranačkih programskih ciljeva, zbog vlasti povući ručna i da li će političari zgaziti i neka svoja i očekivanja okoline kako bi se formirala vlast", kaže Labus.

Komentarišući Dodikovu izjavu da bi mogao otkazati sutrašnu sjednicu Labus kaže da smatra da do toga neće doći.

"Ukoliko su već došli do tog nivoa, da tako kažem, rukovala trojica najvažnijih ljudi kad je u pitanju formiranje vlasti, mislim da su te najave oko otkazivanja sjednice više neke političke igre ili neko tvrđenje pazara. Na kraju će biti onako kako je već dogovoreno", uvjeren je Labus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije