BiH

Pratite nas na Google news

Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa

Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa
Foto: Srna | Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa
Srna

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović rezgovarali su danas u Sarajevu sa predsjedavajućim OEBS-om Miroslavom Lajčakom koji je istakao da je razdvajanja djece (u Federaciji BiH) na osnovu etničke pripadnosti u takozvane "dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da su upoznati o zahtjevima đaka i nastavnika tih škola da se izađe iz tog diskriminišućeg procesa i izrazili nadu da će OEBS ubuduće imati naglašeniju ulogu u rješavanju tog, ali i drugih pitanja segregacije i neravnopravnosti, kao što je korištenje službenih jezika u BiH na cijeloj teritoriji zemlje.

Oni su informisali Lajčaka o reformskim procesima u zemlji i strateškim integracionim planovima BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Lajčak je napomenuo da se kao aktuelni ministar inostranih poslova Slovačke i bivši visoki predstavnik u BiH interesuje i za napredak BiH ka evroatlantskim integracijama.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti uvođenja tehničkih rješenja u okviru pilot-projekta za naredne opštinske izbore, koja bi trebalo da smanje izborne prevare.

Sastanku je, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prisustvovala savjetnik Ana Trišić Babić.

Članovi Predsjedništva BiH ocijenili su rad OEBS-a kao veoma koristan i zahvalili Lajčaku za dugogodišnju misiju te međunarodne organizacije u BiH, kao i asistenciju u organizovanju više demokratskih izbornih procesa u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije