BiH

Pratite nas na Google news

Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa

Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa
Foto: Srna | Lajčak: "Dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa
Srna

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović rezgovarali su danas u Sarajevu sa predsjedavajućim OEBS-om Miroslavom Lajčakom koji je istakao da je razdvajanja djece (u Federaciji BiH) na osnovu etničke pripadnosti u takozvane "dvije škole pod jednim krovom" sramotna praksa.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da su upoznati o zahtjevima đaka i nastavnika tih škola da se izađe iz tog diskriminišućeg procesa i izrazili nadu da će OEBS ubuduće imati naglašeniju ulogu u rješavanju tog, ali i drugih pitanja segregacije i neravnopravnosti, kao što je korištenje službenih jezika u BiH na cijeloj teritoriji zemlje.

Oni su informisali Lajčaka o reformskim procesima u zemlji i strateškim integracionim planovima BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Lajčak je napomenuo da se kao aktuelni ministar inostranih poslova Slovačke i bivši visoki predstavnik u BiH interesuje i za napredak BiH ka evroatlantskim integracijama.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti uvođenja tehničkih rješenja u okviru pilot-projekta za naredne opštinske izbore, koja bi trebalo da smanje izborne prevare.

Sastanku je, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prisustvovala savjetnik Ana Trišić Babić.

Članovi Predsjedništva BiH ocijenili su rad OEBS-a kao veoma koristan i zahvalili Lajčaku za dugogodišnju misiju te međunarodne organizacije u BiH, kao i asistenciju u organizovanju više demokratskih izbornih procesa u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije