BiH

Lavrov digao policiju RS na noge

Lavrov digao policiju RS na noge
Foto: Tanjug/AP | Lavrov digao policiju RS na noge

ISTOČNO SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, a koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo.

Cilj je, kako ističu iz MUP-a Srpske, nesmetano kretanje i boravak Lavrova, kao i održavanje povoljnog stanja bezbjednosti.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske, izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo za 28. oktobar od 11 do 18 časova.

"U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase", saopšteno je iz MUP-a Srpske, odakle dodaju da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice tog dana neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Pozivaju građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

"Preporuka  građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada", kazali su iz MUP-a Srpske.  

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećaju da je u cilju bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije