BiH

Pratite nas na Google news

Linta: Važno što je RS odbacila revizionističku rezoluciju

Linta: Važno što je RS odbacila revizionističku rezoluciju
Foto: N.N. | Linta: Važno što je RS odbacila revizionističku rezoluciju
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozdravio je zaključke Narodne skupštine Republike Srpske kojima je odbačena revizionistička Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta koju je usvojio Predstavnički dom parlamenta BiH.

On je upozorio da se tom rezolucijom bezočno falsifikuju istorijske činjenice s ciljem sramnog umanjivanje i prikrivanje razmjera stradanja srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH).

"Apsolutno je neprihvatljivo i uvredljivo da se u navedenoj rezoluciji ne pominje ključna istorijska istina da je NDH planirala, organizovala i izvršila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima. Takođe, neprihvatljiv je i sam naziv Rezolucije u kome se ne pominje NDH koja je vodila genocidnu politiku odnosno sprovodila sistematsko iseljavanje, pokršavanje i ubijanje srpskog naroda s ciljem njegovog potpunog fizičkog uništenja", rekao je Linta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je istakao i da je u Rezoluciji lažna konstatacija da je "značajan broj žrtava iz BiH" jer je dobro poznato da u Drugom svjetskom ratu nije postojala BiH, već NDH-a i da su jedini stradalnci i žrtve bili Srbi, Romi, Jevreji i antifašisti.

"Jedan od glavnih preduslova daljeg jačanja duhovnog i kulturnog jedinstva srpskog naroda jeste da Srbija i Republika Srpska zajednički rade na njegovanju sjećanja na srpske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu i da ne dozvole reviziju istorije i prekrajanje istorijskih činjenica", rekao je Linta.

On je istovremeno pozdravio zaključak da Narodna skupština Republike Srpske donese zakon o danu sjećanja na žrtve genocida NDH-a nad Srbima, Romima i Jevrejima tokom Drugog svjetskog rata.

"Međutim, veoma je važno da se pomenuti dan sjećanja definiše i odredi u saradnji državnih i naučnih institucija Srbije i Republike Srpske i udruženja koja njeguju kulturu sjećanja", zaključio je Linta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije