BiH

Ljubić: Nema uslova za provođenje izbornih rezultata

Ljubić: Nema uslova za provođenje izbornih rezultata
Foto: Arhiva | Ljubić: Nema uslova za provođenje izbornih rezultata

SARAJEVO - Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić izjavio je da bez usvajanja izmjena i dopuna Izbornog zakona izbori u BiH mogu biti raspisani, ali da rezultati ne bi mogli biti implementirani.

"Mogli bi samo u Republici Srpskoj, Brčkom i kantonima. Ne bismo mogli izabrati ni predsjednika niti potpredsjednika Federacije BiH, a Savjet ministara bi bio obesmišljen jer ne bi imao kome upućivati prijedloge, koji moraju proći kroz Dom naroda i Predstavnički dom", rekao je Ljubić.

On je istakao da je to jasna poruka da se Izborni zakon mora izmijeniti.

"Vidite šta se desilo Mostaru, u tom slučaju bi cijela BiH bila Mostar", rekao je Ljubić za TV N1.

On je podsjetio da je HNS dao svoj prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona.

"Svako ko misli da može dati bolje rješenje koje će biti na tragu Ustavnog suda, mi smo spremni razgovarati o tome. Ne možemo shvatiti da neke stranke odbijaju prijedloge, a ne nude nikakvu alternativu", zaključio je Ljubić.

Prema njegovim riječima, u slučaju odbijanja ovog prijedloga, HNS će održati vanrednu sjednicu Sabora na kojoj će donijeti strateški važne odluke.

"Mi smo obavezni i na to imamo pravo da donesemo odluke. Ne možemo više dopustiti da se izabere hrvatski član Predsjedništva na ovaj način jer od toga zavisi život ljudi u mjestima gdje su dominantno Hrvati", rekao je Ljubić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije