BiH

Lukač: MUP opredijeljen da svoje redove očisti od korumpiranih

Lukač: MUP opredijeljen da svoje redove očisti od korumpiranih
Foto: MUP RS | Lukač: MUP opredijeljen da svoje redove očisti od korumpiranih

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Ministarstvo čvrsto opredijeljeno da svoje redove očisti od korumpiranih pripadnika i da neće odustati od procesuiranja svih onih koji se bave nelegalnim radnjama, saopštemo je iz ovog ministarstva.

On je danas prisustvovao prvom sastanku Radne grupe za izradu plana integriteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2022-2025. godinu, strateškog dokumenta Ministarstva kojim će biti definisane antikoruptivne mjere, kao i druge aktivnosti u cilju jačanja integriteta pripadnika Ministarstva.

Lukač je podsjetio da ovaj dokument treba da ima definisane i brojne preventivne mjere, takođe da su neke od tih mjera uvođenje savremenih mobilnih, ali stacionarnih radarskih sistema, kao i uvođenje sistema video-nadzora u lokalnim zajednicama, na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata i dr.

"Plan integriteta Ministarstvo donosi u skladu sa Strategijom borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj i Akcionim planom Vlade Republike Srpske, odnosno Akcionim planom MUP-a RS za sprovođenje Strategije borbe protiv korupcije", navedeno je iz MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije