BiH

Lukač: Nadam se da neće biti potrebe za uvođenje policijskog časa

Lukač: Nadam se da neće biti potrebe za uvođenje policijskog časa
Foto: N.N. | Lukač: Nadam se da neće biti potrebe za uvođenje policijskog časa

Uvijek postoji opcija da se uvede policijski čas ako to okolnosti budu zahtijevale. Konstantno se prati epidemiološka situacija, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač za RTRS.

Lukač je naglasio da je mnogo zaraženih i nažalost, preminulih.

"Pogoršana je epidemiološka situacija u našem okruženju i drugim evropskim zemljama, a to doprinosi tome da se donose teške odluke. To nam utiče i na ekonomiju, ali na prvom mjestu su nam životi ljudi", istakao je Lukač.

Republički štab za vanredne situacije, navodi Lukač, svakodnevno sagledava šta se dešava i u skladu s tim donosi i određene odluke.

Lukač je upozorio da će svi građani koji ne poštuju epidemiološke mjere biti sankcionisani.

"Mnogi građani koji to nisu osjetili na svojoj koži ne primjenjuju sve potrebne mjere da bi suzbili pandemiju. Nije to tako samo kod nas. U principu, građani ne vole da budu zaključani, ne vole ograničenja. Ljudi su navikli da budu slobodni, ali ovo sada su specifične okolnosti gdje moramo da primjenimo neka ograničenja i građani moraju da ih poštuju", istakao je Lukač.

Lukač se nada da neće biti potrebe za uvođenjem policijskog časa, ali naglašava da se u drugim evropskim zemljama i našem okruženju primjenjuju i te metode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije