BiH

Lukač: Policija će sankcionisati one koji se ne pridržavaju mjera

Lukač: Policija će sankcionisati one koji se ne pridržavaju mjera
Foto: N.N. | Lukač: Policija će sankcionisati one koji se ne pridržavaju mjera

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će Policija Republike Srpske sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade Srpske s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Lukač je pojasnio da u proglašenju vanredne situacije MUP ima posebnu ulogu u pogledu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja mjera Vlade.

"Imamo neodgovorne pojedince koji ne shvataju da moraju ostati u izolaciji i takvo ponašanje ne smijemo dozvoliti. Svi se moraju ponašati u skladu sa mjerama Vlade. Policija će preduzimati sankcije prema onima koji ne budu poštovali mjere", naveo je Lukač i istakao da su propisane i kazne zatvora do dvije godine.

On je za RTRS rekao da vanredna situacija, koju je danas Vlada Srpske proglasila u Srpskoj, znači da se formira krizni štab na čijem čelu je predsjednik Vlade koji može donositi određene mjere za cijelu Republiku Srpsku a koje mogu doprinijeti smirivanju situacije i držanju situacije pod kontrolom.

Lukač je istakao da će oni koji ne budu poštovali mjere snositi sankcije.

"Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta", dodao je Lukač.

On je ocijenio da je trenutno stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće.

"Migranti dolaze u povećanom broju, ali Policija Srpske to drži pod kontrolom, kao i žandarmerija MUP-a koja je angažovana zajedno sa Graničnom policijom. Oni se sa tim uspješno nose, kao i u proteklom periodu", istakao je Lukač. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije