BiH

Lukač i Kostrešević uručili priznanja povodom Dana policije

Lukač i Kostrešević uručili priznanja povodom Dana policije
Foto: RTRS | Lukač i Kostrečević uručili priznanja povodom Dana policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević uručili su danas u Banjaluci, povodom Dana policije - 4. aprila, priznanja institucijama i svojim organizacionim jedinicama koje su se radom i zalaganjem istakle u izvršavanju profesionalnih zadataka.

Lukač je zlatni znak policije uručio Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC) i Policijskoj upravi Banjaluka, a Kostrešević je srebreni policijski znak uručio Institutu za javno zdravstvo i Upravi za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Srpske.

Lukač je istakao da su zaposleni u UKC-u podnijeli najveći teret u borbi protiv virusa korona.

"I dalje se bore i pomažu stanovnicima Srpske i zato pozivam građane da poštuju mjere propisane u borbi protiv virusa korona kako zdravstveni sistem ne bi bio ugrožen. Priznanjima iskazujemo zahvalnost i podršku ustanovama koje se svakodnevno bore protiv pandemije", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić naglasio je da su se zaposleni u UKC prošle godine mukotrpno borili protiv virusa korona.

"Pregledano je više od 20.000 kovid pacijenata, 6.000 je hospitalizovano, a više od 1.000 je imalo potrebu za respiratorskom podrškom. Uspješno smo odgovorili na sve izazove, što je potvrdila i Svjetska zdravstvena organizacije, a priznanje MUP-a nam mnogo znači", rekao je Đajić.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je pred institucijama i građanima Srpske duga borba protiv virusa korona, ali da se zajedničkim radom može pobijediti.

Načelnik Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Srpske Divna Lovrić Bojanić navela je da se u MUP-u koristi više od 60 elektronskih evidencija, što je rezultat sopstvenog rada i zahvalila na uručenom priznanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije