BiH

Lukač saslušan kao svjedok u Tužilaštvu BiH

Lukač saslušan kao svjedok u Tužilaštvu BiH
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Lukač saslušan kao svjedok u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je Srni da je danas u Tužilaštvu BiH dao izjavu u svojstvu svjedoka i da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

"Pitanja su bila u vezi sa sjednicom Narodne skupštine i Vlade zbog prenosa nadležnosti. Uglavnom je sve već poznato javnosti", rekao je Lukač nakon jednočasovnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH.

Prethodno je danas i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ispitan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH, te istakao da nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra je na posebnoj sjednici o vraćanju prenesenih nadležnosti usvojila Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.

Tužilaštvo BiH je nakon toga otvorilo predmet protiv više lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo napad na ustavni poredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije