BiH

Majkić: Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske

Majkić: Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske
Foto: Arhiva | Majkić: Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske

SARAJEVO - Iz Sarajeva, od SDS-a i PDP-a, ali i Šefika Džaferovića konstantno se plasiraju laži protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a namjera je da se dezorijentiše pozicija Republike Srpske na političkoj sceni, ocijenila je danas delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović iznose lažne i neargumentovane tvrdnje da je Dodik dao prećutnu saglasnost na uvođenje sankcija Rusiji, jer znaju da njihova izdajnička politika u Sarajevu više neće dobiti podršku građana Srpske, rekla je Majkićeva Srni.

Ona je istakla da orkestrirani napadi na SNSD i Milorada Dodika opominju da je počela predizborna kampanja i da će biti korištena sva raspoloživa sredstva i najgnusnije laži kako bi se dezorijentisala pozicija Republike Srpske na političkoj sceni.

"Umjesto programa, laž. Umjesto ispunjavanja zahtjeva građana, ispunjavanje želja stranih moćnika", istakla je Majkićeva.

Ona je upozorila da je Šarovićev i Borenovićev potez poziv na uzbunu i pokušaj da se poljulja povjerenje građana Republike Srpske u Dodika i u SNSD, a podigne "potpuno uništeni" rejting opozicije u Srpskoj, kao i pokušaj da se pojača pritisak na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o tom pitanju, Majkićeva je rekla da je interesantno da se Džaferović ne poziva na odluku Predsjedništva BiH o navodnoj saglasnosti, nego na Strategiju spoljne politike, koja je donesena u vrijeme "neodgovorne vlasti PDP-a i SDS-a".

"Poznato nam je da tri člana Predsjedništva BiH ne mogu usaglasiti stav ni za mnogo manje značajne odluke, posebno ne za odluku o sankcijama Rusiji, za koje Dodik nikada ne bi glasao", rekla je Majkićeva.

Ona je upitala kako je moguće da je Dodik, navodno, dao prećutnu saglasnost za sankcije Rusiji, a da Džaferović istovremeno tvrdi da predsjedavajući Savjeta ministara i srpski ministri blokiraju uvođenje sankcija Rusiji.

"Tu nešto ne štima. Kreatorima laži nedostaje kontinuitet misli od početka do kraja", poručila je Majkićeva.

Ona je naglasila da građani Srpske i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik neće zaboraviti da Rusija nikada nije ucjenjivala Republiku Srpsku i da se nikada nije miješala u političke odnose u BiH.

"Predstavnici Srpske u institucijama BiH nikada neće učiniti potez uperen protiv ove značajne zemlje, istinskog prijatelja srpskog naroda", zaključila je Majkiićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije