BiH

Mamić pet sati davao izjavu u Tužilaštvu u Livnu

Mamić pet sati davao izjavu u Tužilaštvu u Livnu
Foto: Arhiva / Ilustracija | Mamić pet sati davao izjavu u Tužilaštvu u Livnu
N.N.

Zdravko Mamić u srijedu je u Kantonalnom tužilaštvu u Livnu više od pet sati odgovarao na pitanja u vezi s optužbama na račun osječkih sudija, ali i predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske, koje je u oktobru dostavio USKOK-u.

Mamića je ispitao kantonalni tužioc, a postupku je prisustvovala i zamjenica direktora USKOK-a, koja je cijeli iskaz nadzirala, kako procedura i nalaže kad se traži pravna pomoć druge države.

Potvrdio je to Mamićev advokat Veljko Miljević. Inače, odmah po izlasku iz zgrade suda novinarima su poručili da neće i ne mogu ništa reći, budući je istražni postupak u toku, piše "FTV".

Hrvatska policija raspisala je u srijedu potjernicu za odbjeglim bivšim trenerom Dinama Zoranom Mamićem, nakon što se u ponedjeljak do ponoći nije javio na izdržavanje zatvorske kazne, dok istovremeno njegovog brata Zdravka tužioci u Livnu ispituju o optužbama koje je prijavio Uskoku.

Mamić je s advokatima, Veljkom Miljevićem i Zdravkom Rajićem, u zgradu Suda u Livnu ušao u 11, a izašao u 16 i 20.

Za sve to vrijeme napravljene su samo dvije kraće pauze u trajanju od 10 minuta.

Podsjetimo, Zdravko Mamić na Facebooku i u medijima već mjesec i po dana bombarduje javnost s detaljima u vezi s korumpiranošću osječkih sudija, tačnije otkad je Vrhovni sud potvrdio osuđujuću presudu Županijskog suda u Osijeku protiv njega i njegovog brata Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića za izvlačenje novca iz Dinama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije