BiH

Marčeta: Testiranje naoružanja na poligonu u Glamoču izazvaće katastrofu

Marčeta: Testiranje naoružanja na poligonu u Glamoču izazvaće katastrofu
Foto: N.N. | Marčeta: Testiranje naoružanja na poligonu u Glamoču izazvaće katastrofu
Srna

DRVAR - Predsjednik Inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba u Federaciji BiH Mile Marčeta podržao je načelnika opštine Glamoč Nebojšu Radivojšu koji se protivi namjerama da se na ovdašnjem vojnom pologonu "Barbara" testira naoružanje proizvedeno u ovom entitetu, te dodaje da su Srbi spremni organizovati masovna okupljanja ukoliko se vlasti ogluše o ovaj problem.

"Ukoliko bude tačna informacija da će sve naoružanje koje je proizvedeno u FBiH biti testirano na vojnom poligonu 'Barbara' u Glamoču, to će izazvati totalnu katastrofu", rekao je Marčeta Srni i aplelovao da institucije BiH spriječe ugrožavanje stanovništva, zagađenje vode i zemljišta.

Marčeta kaže da nije slučajno što se upravo ovo dešava na prostorima gdje su se vratili Srbi.

"Ovo što se dešava u Glamoču nije slučajno, neko namjerno i smišljeno radi na tome da se Srbi ne vraćaju na svoja ognjišta. Isto tako je i u Dvoru gdje je glavna tema odlaganje radioaktivnog otpada", kaže Marčeta.

On je naveo da postoje i druge lokacije gdje bi se moglo testirati to naoružanje, a ne baš Glamoču gdje su se vratili Srbi.

"Punu podršku pružamo načelniku Glamoč koji se protivi tome, ovo nije izazvalo samo nemir stanovništva pomenute opštine, nego se odrazilo i na uznemirenost stanovnika susjednih opština gdje su Srbi povratnici većinsko stanovništvo. Neko pokušava da ugrozi srpske povratnike", naglasio je Marčeta.

On je upozorio da se ovakve moguće situacije ne smiju dešavati.

"Spremni smo da organizujemo masovna okupljanja i proteste ukoliko se vlasti ogluše na ovaj problem jer godinama plaćamo cijenu nečijih hirova", istakao je Marčeta.

Načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je ranije Srni da ima informacije da bi svo oružje koje je proizvedeno u Federaciji BiH trebalo da bude testirano na ovdašnjem vojnom poligonu Barbara gdje se godinama uništava višak naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava uprkos protivljenju lokalnog stanovništva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

Genocidni-Vlah

Neka gađaju Laktaše. To su navođene granate sa 60Km dometa. Neka pošalju dvadesetak granata na dodikovu veliku glavurdu. Vlahahaha.

pravoslavpravdic

Ако се оглуше о ваше захтјеве, минирајте полигон и шутите. Кад остану без ногу, неће више никад доћи незвани. Ви се правите невјешти и реците да сте упозоравали да има неексплодираних мина. Њихов безобразлук једино лијепо већи безобразлук! Примитивци само тако нешто могу схватити!😉

pravoslavpravdic

Те њихове трешњеве топове могу себи нагурати у шупак педерски. Балулук и даље доказује своју заосталост и примитивизам. У вријеме док све нормалне државе, ракетним системима јачају војни потенцијал, потурчењаци изливају топиће, као да је средњи вијек😂😂😂

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije