BiH

Mediji: Sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a o BiH i Srebrenici biće odložena

Mediji: Sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a o BiH i Srebrenici biće odložena
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mediji: Sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a o BiH i Srebrenici biće odložena

NJUJORK – Sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), koja je trebalo da bude održana u srijedu, i na kojoj je trebalo da se razgovara o situaciji u BiH, te pored ostalog i pitanju rezolucije o Srebrenici, biće ponovo odložena, prenose dobro obaviješteni mediji u Srbiji.

Tako "Politika", pozivajući se na svoje izvore, navodi da će odlaganje sjednice SB UN-a značiti da se odlaže i Generalna skupština UN-a, na kojoj je trebalo da se glasa o pomenutoj rezoluciji, a koja je trebalo da se održi 16. maja.

Sa druge strane, portal "Sputnjik" eksluzivno prenosi da je razlog što će sjednice biti odložene, taj što Zapad još uvijek nije obezbijedio podršku neophodnog broja država za izglasavanje rezolucije o Srebrenici.

Kako dalje navode mediji, novi datum održavanja sjednice, ukoliko ona bude zvanično odložena, mogao bi da bude 22. maj, a ta informacija, nezvanično je jutros potvrđena i za "Nezavisne novine" iz izvora bliskih domaćim institucijama.

Koliko su srpski mediji uvjereni u odlaganje održavanja ovih sjednica, svjedoči informacija da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, zasad ipak neće putovati u Njujork, kako je to i sam najavio, već bi u četvrtak 16. maja trebalo da prisustvuje Samitu lidera zapadnog Balkana u Kotoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije