BiH

Među drvima sakrio 30 Turaka

Među drvima sakrio 30 Turaka
Foto: Granična policija BiH | Među drvima sakrio 30 Turaka

ŠAMAC - Pripadnici Granične policije BiH osujetili su krijumčarenje 30 državljana Turske na graničnom prelazu Šamac, a koji su bili skriveni u kamionu kojim je S.M. iz Hrvatske prevozio drva.

Kako je saopšteno iz Granične policije migranti su otkriveni juče uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, hrvatskih oznaka, a u kojem se prevozio drva iz BiH u Njemačku, a S.M. je uhapšen i ispitan je u svojstvu osumnjičene osobe. 

"Radi se o vozilu u vlasništvu pravne osobe, kojim je vozač pokušao nezakonito prebaciti preko državne granice državljane Turske koji nisu ispunjavali uslove za zakonit prelazak granice. On je to uradio u namjeri da sebi pribavi nezakonitu imovinsku korist", navodi se u saopštenju Granične policije koja S.M. tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba. 

"Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom, novac i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti", dodaje se u saopšenju.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, 30 državljana Turske je, uz prijedloge za protjerivanje sa teritorije BiH, predato službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije