BiH

Među volonterima u Gradišci i potpredsjednik NS RS Denis Šulić

Među volonterima u Gradišci i potpredsjednik NS RS Denis Šulić
Foto: Srna | Među volonterima u Gradišci i potpredsjednik NS RS Denis Šulić
Srna

GRADIŠKA - Volonteri Crvenog krsta Gradiška nastaviće danas, u saradnji sa Civilnom zaštitom i Gradskom upravom Gradiška, da posjećuju socijalno ugrožene i višečlane porodice i lica koja nisu u stanju da sama obezbijede osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da nastavljaju posjetu ovim porodicama i dodao da je Gradska uprava Gradiška obezbijedila oko 270 paketa za penzionere, na osnovu spiska Udruženja penzionera, koje će takođe obići narednih dana.

Dević je zahvalio svim volonterima koji su se javili na poziv Civilne zaštite i naglasio da ih je trenutno 30 na raspolaganju.

Među volonterima Crvenog krsta Gradiška je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić koji je rekao da su se mladi iz Gradiške od prvog dana stavili na raspolaganje Civilnoj zaštiti, Crvenom krstu i gradskom Štabu za vanredne situacije.

"Željeli smo da svojim trudom i radom u ovom trenutku pomognemo socijalno ugroženim porodicama i penzionerima, da ih obiđemo i obavimo kupovinu za njih", rekao je Šulić i podsjetio da su mladi volonteri juče vozačima teretnih vozila koji čekaju na graničnom prelazu Gradiška dijelili vodu i prehrambene proizvode.

Šulić je pozvao starije sugrađane da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdravlje, a sve mlade koji žele da volontiraju da to rade isključivo u saradnji sa Civilnom zaštitom u svom gradu, sa Crvenim krstom i Štabom za vanredne situacije.

"Ovo nije vrijeme kada se mogu raditi bilo kakve aktivnosti na vlastitu odgovornost. Trebamo slušati nadležne i na osnovu toga povlačiti poteze", naglasio je Šulić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije