BiH

Pratite nas na Google news

Mektić: Dokaze protiv policije iznijeću poslije izbora

Mektić: Dokaze protiv policije iznijeću poslije izbora
Foto: N.N. | Mektić: Dokaze protiv policije iznijeću poslije izbora
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je da će nakon izbora iznijeti dokaze o umješanosti policije u RS u kriminalne aktivnosti.

On je rekao da ga je prije nekoliko dana tužilaštvo u Banjaluci pozvalo da da izjavu o svojim saznanjima u tom pogledu, ali da je odlučio da neće ništa reći dok, kako je objasnio, ne bude promijenjena vlast u RS.

Rekao je da vlast u RS ne čini ništa da se riješi ubistvo Davida Dragičevića, i da žele preplašiti građane da ne izađu na izbore.

Govoreći o migrantima, rekao je da je od početka godine do petka u BiH registrovano 14.969, da ih je azil zatražilo 399, dok je ostatak izrazio namjeru za azil, ali je umeđuvremenu napustio BiH dodao je da je po osnovu readmisije BiH prihvatila 761 migranta, a poslala u druge zemlje njih 1.102. Prema njegovim riječima, u BiH se trenutno nalazi oko 1,5 hiljada migranata, i da su svi kapaciteti za njihov smještaj osposobljeni i spremni za upotrebu, osim centra u Agrokomercu u Velikoj Kladuši, za koji je rekao da postoje opstrukcije lokalnih vlasti za prihvat migranata.

Mektić je ustvrdio da se s ovoliko malim brojem migranata pokazalo da nisu bile tačne priče o tome da će u BiH doći stotine hiljada migranata, da će dobiti državljanstvo i promijeniti etničku strukturu.

"To su, da kažem, bili pokušaji pred izbore pojedinih struktura posebno u RS da na nesreći tih ljudi prave izbornu priču", rekao je Mektić.

Mektić je rekao da je EU do sada iz raznih fondova za rješavanje pitanja migranata dala oko devet miliona evra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije