BiH

Mektić: Spriječen ulazak teroriste u BiH

Mektić: Spriječen ulazak teroriste u BiH
Foto: Ilustracija | Mektić: Spriječen ulazak teroriste u BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bezbjednosne agencije u BiH sinoć spriječile ulazak u BiH stranog državljanina za koje postoje pouzdani podaci da je blizak "Islamskoj državi" i drugim terorističkim organizacijama i grupama.

"To lice je pokušalo da zloupotrijebi liberalizaciju viznog režima, ali je otkriven na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, gdje je zadržan i potom vraćen u svoju matičnu zemlju", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu. 

Mektić nije mogao da saopšti državljanstvo ovog lica jer je, kako kaže, riječ o bezbjednosno povjerljivim podacima o osobi za koju se zna da je opredijeljeni terorista. 

S obzirom na bliske veze tog lica sa raznim radikalnim grupama u svijetu, kaže Mektić, ta osoba predstavlja opasnost po bezbjednost BiH i njenih građana, i kao takva će biti budno praćena i neće joj biti dozvoljen ulazak u BiH. 

Mektić je potvrdio da Ministarstvo bezbjednosti BiH na svojoj internoj listi ima evidentiran određeni broj sumnjivih lica koja se mogu dovesti u vezu sa radikalizmom i terorizom. 

On je naveo da su ta lica pod stalnom pratnjom bezbjednosnih agencija u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije