BiH

Mektić - Stefanović: Prioritet pravovremena razmjena informacija

Mektić - Stefanović: Prioritet pravovremena razmjena informacija
Mektić - Stefanović: Prioritet pravovremena razmjena informacija

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić razgovarao je jutros u Sarajevu sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem i tom prilikom je dogovoreno da prioritet u djelovanju dva ministarstva i policijskih agencija u budućnosti bude pravovremena razmjena informacija o svim bezbjednosno interesantnim osobama.

Time se šalje nedvosmislena poruka da kriminalci neće moći zloupotrebljavati dvojna državljanstva i koristiti granice za izbjegavanje pravde, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Stoga će bezbjednosne agencije BiH i Srbije kroz bilateralnu i regionalnu saradnju nastaviti suzbijanje prekograničnog kriminala, koji nanosi veliku štetu ekonomijama i budžetima obje zemlje, te terorizma kao globalne prijetnje u svijetu, dodaje se u saopštenju.

U tom pravcu inicirano je potpisivanje novog sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv terorizma i prekograničnog kriminala i ubrzanje započetog projekta zapriječavanja mjesta pogodnih za ilegalni prelazak granice.

Tokom sastanka Mektića i Stefanovića, održanog uoči zajedničke sjednice Savjeta ministra BiH i Vlade Srbije, konstatovano je da BiH i Srbija već duži niz godina ostvaruju izuzetno dobru saradnju između policijskih agencija.

Sagovornici su ocijenili da je na nivou ministarstava postignut visok stepen povjerenja i izgrađeni dobri međusobni odnosi, što se pokazalo veoma korisnim u brzom i efikasnom rješavanju bezbjednosnih izazova.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji u oblasti bezbjednosti, posebno kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije