BiH

Memić o prijetnjama supruga Alise Mutap: Ovo je preozbiljno, strahujem za porodicu

Memić o prijetnjama supruga Alise Mutap: Ovo je preozbiljno, strahujem za porodicu
Foto: Arhiva | Memić o prijetnjama supruga Alise Mutap: Ovo je preozbiljno, strahujem za porodicu
Agencije

SARAJEVO - Muriz Memić, otac ubijenog Sarajlije Dženana Memića, izjavio je danas da strahuje za članove svoje porodice nakon što je, kako tvrdi, u nedjelju uveče dobio prijetnje smrću od Fahrudina Ramića, supruga Alise Ramić, djevojački Mutap, bivše djevojke svog sina, koja se nalazi u pritvoru.

"Ja sam veoma ozbiljno shvatio ove prijetnje, jer mi ne možemo znati o kakvoj se osobi radi, šta je njemu u glavi, čim se oženio Alisom Mutap. Prijetnje su upućene meni, da će me ubiti, ali mene je strah za moju sigurnost, za Arijaninu, Muneverinu, jer vidite šta se dešava. MUP je ovo, također, ozbiljno shvatio, on je priveden", kazao je Memić.

Naglasio je da je i prije dobijao prijetnje, ali ne ovako direktne.

"Ovo je preozbiljno. Ja samo tražim istinu za svoje dijete i s tim čovjekom nemam ništa. Njegov je problem što se oženio Alisom. MUP mi je sinoć odmah dao dodatne mjere zaštite. Sinoć sam dobio i veliki broj poziva građana koji su se ponudili da se organizuju i pruže mi zaštitu. Što se njega tiče, on je u pritvoru i nadam se da će tu i ostati dok se ne opameti", kazao je Memić.

S druge strane, Ramić je nešto kasnije, nakon kriminalističke obrade u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, pušten na slobodu.

Iz porodice Mutap oglasili su se danas saopštenjem u kojem, kako kažu, "žele obavijestiti javnost da je Muriz Memić lažno prijavio Alisinog supruga zbog navodnih prijetnji".

"Da ne bismo čekali Muriza Memića narednih pet godina, kao što čekamo da nam konačno saopšti ime ubice njegovog sina, kojeg zna i s kojim se povremeno sretne, a možda ga i nahrani, kao što je hranio Seferoviće (prema njegovim navodima), mi kao porodica odlučili smo da saopćimo javnosti koga je on prijavio", stoji u saopštenju.

Naveli su da Memić "terorizira i njih i javnost svojim senzacionalistickim najavama".

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, izjavio je danas da sve odbrane tonu dublje i dublje, te da bi se istraga trebala proširiti i na sudije, sudske vještake, a poručio je da "i (bivša glavnu kantonalna tužiteljka) Dalida Burzić mora doći na red".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije