BiH

Milan Miličević izabran za predsjednika GO SDS

Milan Miličević izabran za predsjednika GO SDS
Foto: Velibor Tripić | Milan Miličević izabran za predsjednika GO SDS

BANJALUKA - Novoformirani Glavni odbor SDS-a ponovo je za svog predsjednika izabrao Milana Miličevića, aktuelnog načelnika opštine Teslić, dok će njegov zamjenik biti Nenad Lalić.

Takođe, nakon konstitutivne sjednice u Banjaluci, Glavni odbor izabrao je i šest članova Predsjedništva, a pored Miličevića i lidera najjače opozicione partije u RS Mirka Šarovića, u ovo tijelo tajnim glasanjem izabrani su i Vukota Govedarica, Nedeljko Glamočak, Nemanja Vasić, Mićo Mićić, Rado Savić i Mladen Bosić. U narednim danima i sedmicama biće kooptirano još nekoliko članova Predsjedništva.

"Djelimično smo kompletirali rukovodstvo stranke i možemo spremni da uđemo u naredni period koji je pred nama, a to se odnosi na formiranje svih organa stranke za lokalne izbore. Spremni smo da odgovorimo na sva pitanja koja se tiču stranke i budućnosti Republike Srpske", rekao je Miličević.

Glavni odbor za novog generalnog sekretara izabrao je Zorana Latinovića, bivšeg poslanika SDSa u NS RS i bivšeg načelnika Gradiške.

Šarović je rekao da je na sjednici Glavnog odbora bilo riječi i o ukupnoj političkoj situaciji u BiH, ali i o budućem djelovanju SDSa koje će biti znatno drugačije nego dosad.

"SDS je već promijenio način vođenja politike i ona je nešto agresivnija. Ne čekamo političke protivnike nego imamo inicijativu, ideje i rješenja", rekao je Šarović.

On je rekao da SDS kao najveća opoziciona stranka neće odustati ni pedalj te da će biti veoma konkretna oko nekih pitanja, kao što je i ono koje se odnosi na formiranje vlasti na nivou BiH, gdje je rekao da su sve opcije moguće te da se čeka da mogući koalicioni partneri proglase krah dogovora 5. septembra.

Vjeruje da će teško doći do novog saziva Savjeta ministara BiH do lokalnih izbora 2020. godine.

"Nije nemoguće, ali je vrlo teško", rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije