BiH

Milan Tubin ponovo izabran za predsjednika gradskog odbora

Milan Tubin ponovo izabran za predsjednika gradskog odbora
Foto: Srna | Milan Tubin ponovo izabran za predsjednika gradskog odbora

PRIJEDOR - Milan Tubin danas je ponovo izabran za predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru.

Na Izbornoj skupštini prijedorskog SDS-a glasala su 154 od prisutna 173 člana. Tubina su podržala 144 člana, osam je bilo protiv, a dva listića su bila nevažeća.

Tubin je nakon Izborne skupštine rekao novinarima da nije bilo protivkandidata u skladu sa stranačkim aktima.

Prema njegovim riječima, Sanja Rađenović nije dostavila izjavu o kandidaturi, koju nije je mogla dobiti prije 17. maja, jer je njena kandidatura stigla 16. maja, a kandidat Borislav Marić, koji je danas predložen, nije prošao valjanu proceduru putem nekog od mjesnih odbora.

Odgovarajući na pitanje zašto nije bio dozvoljen ulaz šefu Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Jovani Panić, koja je i predsjednik Mjesnog odbora Lamovita, Tubin je rekao da nije imala akreditaciju i da za rukovodstvo prijedorskog SDS-a ona nije legitiman šef odborničkog kluba već da je to Radenko Stijepić koji je dobio saglasnost stranke da bude imenovan na tu funkciju.

Na pitanje zašto nisu bili pušteni ni članovi sa akreditacijom, poput Dobrile Plavšić, Tubin je odgovorio da je ona fizički ometala radnike obezbjeđenja na ulazu da rade svoj posao.

Tubin je najavio da će krenuti u obilazak terena i razgovarati sa ljudima koji su ogorčeni zbog dešavanja u stranci, te da će svima ponuditi saradnju.

"Svi mi volimo SDS, i oni koji su došli juče i oni koji su tu od prije 20 godina i za sve ima mjesta", rekao je Tubin.

On je najavio da će prvi zadatak biti održavanje konstitutivne sjednice Gradskog odbora, a odmah zatim Izvršnog odbora i svih radnih tijela, te pozvao sve da u tome učestvuju.

Na današnjoj Izbornoj skupštini prijedorskog SDS-a izabran je Gradski odbor za koji je glasalo 140 članova, dva su bila protiv, a 12 listića je bilo nevažećih. Od pet odbornika SDS-a u Skupštini grada samo je Radenko Stijepić član gradskog odbora.

Za delegate za skupštinu SDS-a na republičkom niovu bila su 142 glasa za, devet protiv, dok su tri nevažeća.

Dio SDS-a koji se protivi Tubinu juče je održao konferenciju za novinare na kojoj je ukazao na nezakonitosti u sazivanju ove skupštine i pozvao stranačko rukovodstvo da otkloni nepravilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije