BiH

Milanović se sastao s Izetbegovićem, bio i Mesić

Milanović se sastao s Izetbegovićem, bio i Mesić
Foto: Fena | Milanović se sastao s Izetbegovićem, bio i Mesić

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je u utorak s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem o odnosima između dviju država te bošnjačkog i hrvatskog naroda, saopštila je Kancelarija predsjednika RH.

"Predsjednik Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dva naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom", stoji u službenom saopštenju, prenosi Hina.

Na fotografijama proslijeđenim uz saopštenje vidi se da je sastanku prisustvovao i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Izetbegović je na Twitteru napisao da je to bio otvoren razgovor o odnosima BiH i Hrvatske i o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata.

"Zajednički je ocijenjeno da odnosi dvije države i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unapređivati kroz dijalog na ravnopravnim osnovama i u obostranom interesu", naveo je Izetbegović i dodao da je u razgovoru bilo riječi i o odnosima u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije