BiH

Milić: Brčko na putu da postane centar duhovnosti Eparhije zvorničko-tuzlanske

Milić: Brčko na putu da postane centar duhovnosti Eparhije zvorničko-tuzlanske
Foto: Srna | Milić: Brčko na putu da postane centar duhovnosti Eparhije zvorničko-tuzlanske

BRČKO - Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas, nakon otvaranja Kulturno-administrativnog centra "Patrijarh srpski Pavle" u Brčkom, da je distrikt na putu da postane centar duhovnosti Eparhije zvorničko-tuzlanske.

"Ponosan sam zbog činjenice da je Brčko dobilo ovakav kulturno-administrativni centar pod okriljem Srpske pravoslavne crkve (SPC) i ponosan sam što nosi naziv blaženopočivšeg patrijarha Pavla", rekao je Milić novinarima.

On je istakao da je Crkva bila jedina institucija koja je sačuvala srpski narod u najtežim periodima istorije, zbog čega danas Srbi u SPC vide snažan moralni autoritet koji je uvijek pomagao u teškim momentima.

Milić je naglasio da je SPC snažno doprinosila očuvanju duhovnog, kulturnog i nacionalnog identiteta.

"Najmanje što možemo je da se na ovakav način odužimo SPC, vjerujući da ćemo i dalje imati takvu dobru saradnju", istakao je Milić.

Milić se zahvalio svima koji su pomogli da Brčko dobije kulturno-administrativni centar, a posebno se zahvalio predstavnicima Islamske zajednice i Katoličke crkve u Brčkom što su prisustvovali današnjoj svečanosti.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije