BiH

Pratite nas na Google news

Milić: SDS da prestane da zavađa Srbe

Milić: SDS da prestane da zavađa Srbe
Foto: Arhiva | Milić: SDS da prestane da zavađa Srbe
Srna

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je Srni da mu ne pada na pamet da podnese ostavku, na šta ga poziva SDS ukoliko odmah ne riješi problem štrajka advokata, te apelovao na tu stranku da prestane da zavađa srpski narod radi prikupljanja jeftinih političkih poena.

"Ostavka se obično podnosi boljem, a ne na poziv onih koji su kao poslanici uzeli na ime paušala, pojedinačno, više od 300.000 KM, koji su kao poslanici godišnje redovno krčmili svoja dva, tri miliona KM punih 10 godina, koji redovno uz poslanički paušal, `veoma moralno` obavljaju još jedan ili dva budžetska posla. Takvima se ostavka ne podnosi", poručio je Milić.

Milić je pozvao poslanike SDS-a da podnesu ostavke na svoje poslaničke funkcije, jer im je propao pokušaj onemogućavanja djelovanja Advokatske komore Republike Srpske u Brčkom.

On je napomenuo da je svima poznato da je upravo Poslanički klub SDS-a bio inicijator ideje o uvođenju advokata u fiskalizaciju, a ne gradonačelnik i Vlada distrikta, po čijem prijedlogu zakona su i advokati i veleprodaja bili van sistema fiskalizacije, te da o tome postoji evidencija u Stručnoj službi Skupštine.

"Na sličan, licemjeran način, poslanički klub ove stranke postupio je i kod glasanja o zaključku o odvozu smeća iz naselja Ilićka, a što je kao rješenje višegodišnjeg problema inicirao upravo gradonačelnik Brčkog. Bili su jedini Srbi u Skupštini distrikta koji su glasali protiv takvog rješenja, a za ostajanje gradske, nesanitarne deponije na Ilićki, o čemu, takođe, postoji video-zapis u Skupštini", rekao je Milić.

Milić smatra da je krajnje vrijeme da poslanici SDS-a u Brčkom i inspiratori takve politike podnesu ostavke i prestanu kaljati časno ime SDS-a, stranke koja je postojala i vodila srpsku politiku, sve dok je nisu okupirali oni koji su lične i porodične interese stavili daleko ispred opštih.

"O tome sam, takođe, u svakom trenutku, spreman da razgovaram, i to veoma javno, otvoreno i veoma detaljno. Do tada, zamolio bih brčanski SDS da prestane zavađati srpski narod, radi jeftinih političkih poena", istakao je Milić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije