BiH

Miličević: Nama nije patriotska niti jedna vrsta izborne krađe, ni iz Sarajeva ni iz Banjaluke

Miličević: Nama nije patriotska niti jedna vrsta izborne krađe, ni iz Sarajeva ni iz Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Miličević: Nama nije patriotska niti jedna vrsta izborne krađe, ni iz Sarajeva ni iz Banjaluke

BANJALUKA – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević rekao je da se izbornim zakonom RS želi da kažu da je patriotski kad vas kradu u Banjaluci iz komiteta, a nije patriotski ako vas krade Centralna izborna komisija.

"Taj prijedlog izbornog zakona Republike Srpske centralizuje izbornu krađu na u Banjaluku, tačnije u centralni komitet SNSD-a. Nama nije patriotska niti jedna vrsta izborne krađe, ni iz Sarajeva ni iz Banjaluke", rekao je Miličević na novogodišnjem prijemu za novinare.

Kako je rekao naredni period obilježiće pričato o ovom zakonu.

"Taj dokument ne postoji u zvaničnoj verziji, već se negdje u radnoj verziji širi viberom i društvenim mrežama. Tako da sad je govorim o nečemu što ne postoji ali smo svi mi ovdje to nešto što ne postoji pročitali. I to je slika zemlje u kojoj živimo", rekao je Miličević.

Miličević je poručio da su zakoni o kriminalizaciji klevete i zakon o nevladinim organizacijama koji su bili pred Narodnom skupštinom prošle godine okovao Republiku Srpsku u potpunu nedemokratičost.

Sumirajući godinu iza nas Miličević je naglasio da je ogromna inflacija sa kojom su suočeni građani Republike Srpske posljedice lošeg vođenja ekonomske politike od strane vlasti.

"Godinu iza nas obilježio je gubitak povjerenja ljudi u institucije koje nedosledno i neozbiljno rade. Odluke koje je u prošloj godini donosila Narodna skupština Republike Srpske nisu provođene i bile su prazno slovo na papiru. Na taj način se gubi povjerenje u institucije i to je odlika ove vlasti sve ovo vrijeme. Nastavljen je proces političke korupcije, koja svoje izvorište ima u izbornoj korupciji pa u kontinuitatu na veoma visokim funkcijama imamo ljude veoma sumnjive prošlosti, sumnjivih moralnih pa i obrazovnih kvaliteta", poručio je Miličević i dodao:

"Ponovo ponavljam nešto što sam već nekoliko puta rekao, zaista mislim da je neophodno da svaki kandidat na svakoj kandidacionoj listi mora imati ozbiljno uvjerenje o psiho-fizičkoj zdravstvenoj sposobnosti".

On se zahvalio medijima na korektnoj saradnji u prošloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije