BiH

Milisavljeviću i Panteliću po 20 godina, Tasić oslobođen

Milisavljeviću i Panteliću po 20 godina, Tasić oslobođen
Milisavljeviću i Panteliću po 20 godina, Tasić oslobođen

SARAJEVO - Prvostepeno vijeće Suda BiH proglasilo je krivim Predraga Milisavljevića i Miloša Pantelića za zločin protiv čovječnosti na području Višegrada i osudio ih na zatvorsku kaznu od po 20 godina, dok je Ljubomir Tasić oslobođen optužbe.

Milisavljević i Pantelić su proglašeni krivim da su od aprila do kraja juna 1992. izvršili progon civilnog bošnjačkog stanovništva na području opštine Višegrad na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, saopšteno je iz Suda BiH.

Milisavljeviću i Panteliću u izrečenu kaznu biće uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a Sud je donio rješenje kojim je Milisavljeviću produžen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Prema ovom rješenju, pritvor može trajati do 28. jula 2015, odnosno do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Panteliću su ukinute mjere zabrane i određen pritvor koji može trajati do 28. jula naredne godine, a za Tasića su ukinute mjere zabrane.

Odluka Prvostepenog vijeća nije pravosnažna i protiv nje je dozvoljena žalba koju će razmatrati Apelaciono odjeljenje ovog suda.

U žalbi se mogu iznositi novi dokazi ako stranke i odbrana dokažu da nisu bili u mogućnosti da ih iznesu u prvostepenom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije