BiH

Miodrag Kovačević predsjednik SDS-a Pale

Miodrag Kovačević predsjednik SDS-a Pale
Foto: N.N. | Miodrag Kovačević predsjednik SDS-a Pale

​PALE - Na izbornoj skupštini Opštinskog odbora SDS-a Pale za predsjednika ovog odbora izabran je Miodrag Kovačević i potvrđena je podrška kandidaturi Milana Miličevića za predsjednika SDS-a.

Kovačević je rekao da je cilj da se svi članovi, osnivači stranke i Republike Srpske vrate u stranačke organe jer su neki možda bili nepravedno zapostavljeni i zaboravljeni.

"Želimo sve te ljude sa iskustvom, kao i mlađe generacije koji će iznijeti jak program kako bi pobijedili na idućim izborima. Plan je da zadržimo mlade na ovim prostorima, a oni ne mogu ostati ako nemaju perspektivu", rekao je Kovačević i dodao da će SDS sačiniti program koji će ponuditi graćanima.

On je istakao i da Opštinski odbor SDS-a Pale podržava kandidaturu Miličevića za predsjednika stranke, za kojeg je rekao da je to čovjek koji zna pobjeđivati.

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica rekao je da je večeras vidio spoj mladosti i iskustva koji će dati rezultat u narednom periodu.

"U svim opštinskim odborima treba da se napravi spoj mladosti i iskustva. Treba da se radi timski, da na prvom mjestu bude Republika Srpska, njeno jačanje, opstanak i da se brinemo za Dejtonski mirovni sporazum koji mora biti sveto slovo za sve političke partije", istakao je Bjelica.

Na izbornoj skupštini izabran je i novi Opštinski odobor SDS-a Pale od 37 članova, kao i 10 delegata za republičku skupštinu SDS-a, i to Momčilo Krajišnik, Sonja Karadžić Jovičević, LJubiša Vladušić, Miodrag Kovačević, Bojan Ninković, Petko Pekić, Tatjana Klačar, Nikola Blagojević, Marko Sikima i Slavko Bojanić.

Do sada je kandidaturu Milana Miličevića, načelnika opštine Teslić i predsjednika Glavnog odbora SDS-a, podržalo pet opštinskih odbora SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije